L0phtCrack

L0phtcrack

L0phtCrack 7 olarak bilinen L0phtCrack, parola gücünü test etmek için tasarlanmış bir parola denetleme ve kurtarma aracıdır. Bazen kaba kuvvet, sözlük, gökkuşağı tabloları ve hibrit saldırılar yoluyla kayıp Unix ve Microsoft Windows parolalarını kurtarmak için kullanılır. L0phtCrack 7, yükseltilmiş gökkuşağı tabloları ve 64 bit Windows platformları için destek içerir.

Uygulama Ara yüzü

Program ilk açılınca bu ekran açılıyor burdan istediğiniz başlangıç türünü seçiyoruz.

Start A New Session’a tıklayarak balayabiliriz.

Program arayüzü biraz karışık gelebilir ama zamanla alışılacak birşey :). Sağ tarafta menüyü görüyoruz, en altta ise ayarlar menüsü var.

Accounts Menüsü

Burdan hesaplarınızı görebilirsizniz çalınmış, çalınmamış, seçilmiş aktif değil vb.

Import Menüsü

Burası çoğu hacking ve şifre kırma programında olduğu gibi bir hash file veya diğer dosya biçimleri var.Yada isteğimize göre Windowstan direk aktarabiliyoruz.

Audit Menüsü

Audit Technique bölümünden denetim tekniğimizi seçiyoruz. Aşağıdaki 2 buton sayesinde hemen mi çalıştırmak istediğimizi yoksa denetim kuyruğuna mı ekleyeceğimizi belirleyebiliyoruz.

Report Menüsü

Buradanda adı üstünde olduğu gibi raporlarımızı alabiliyoruz. Sonuçları veya diğer işlemlerin raporlarını alabliyoruz. Gene üstte dediğim gibi raporları nasıl almak istediğimizi soruyor hemen mi yoksa kuyrukla birliktemi?

Queue Menüsü

Burdan üstteki 2 bölümde bahsettiğimiz gibi kuyruğumuzu burdan kontrol edebiliyoruz.Aşağıdaki 3 butondan farklı kontroller ve işlemler yapabiliyoruz. 1 butondan; kuyruğun içinde çıkarılmış ve eklenmiş herhangi bir işlem varsa sırayı yenileyerek doğruluğunu kontrol ediyor. 2 butondan; Kuyruğu hemen çalıştırmaya yarıyor.(içinde bulunan işlemleri). 3 butondan; Kuyruğu zamanlıyabiliyoruz. Ne demk peki bu zamanlama? Zamanlama yapılacak bir işlemi bir zamana planlamak ve o zaman yapılmasınız sağlamak ve geleceği planlayabiliriz geçmişi değil.

Schedule Menüsü

Burada planladığımız işlemlerin yapıldığını ve ne zaman yapıldığını öğrenmemizi sağlar. Ve yaptığımız işlemlerin sonucunu görebiliyoruz.

Documentation Menüsü

Her programda olduğu gibi dökümasyonu vardır bu klasik bir şey artık :D.

Settings Menüsü

Burası karışık bir ayar menüsü ama çok işlevsel yukarıdaki sekmelerden istediğimiz ayar kısmına gidebiliyoruz. Eklentilerden eklentileri seçebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir